Jake

Verhaal van Jake

Ik woonde mijn hele leven in Hoogvliet bij mijn moeder. Tot ik op het punt stond om op mijzelf te gaan wonen.

Moeder emigreerde naar Nederland

Mijn moeder woonde sinds ik mij kan herrinneren ongelukkig in Nederland omdat ze oorspronkelijk uit Engeland kwam. In haar jongere jaren heeft ze mijn vader in Engeland leren kennen die daar op reis was.

Zij had het besluit genomen om samen met hem naar Nederland te emigreren.

Gemis naar familie en vrieden en een scheiding

Eenmaal in Nederland begon zij al haar vrienden en oude leven te missen maar besloot toch in Nederland te blijven. Zodat ik en mijn zusje met een vader en een moeder zouden opgroeien.

De relatie tussen mijn ouders hield niet lang stand en toen ik 10 jaar was kwam er een scheiding.

Kort na de scheiding was mijn vader al een eigen leven begonnen waardoor het contact tot minimaal werd beperkt.

Moeder gaat terug naar Engeland

Omdat haar beslissing sontaan was gaf ze mij de keuze om mee te gaan of in Nederland te blijven

Jake gaat ook terug naar Engeland

Verblind door het feit dat ik hier een goed leven had besloot ik toch het volgende. Om met haar terug naar Engeland te gaan en daar een nieuw leven op te bouwen.

Verkeerde keuze

Na 10 maanden in Engeland te hebben gewoond had ik voor mijzelf het besluit genomen dat dit niks voor mij was. Ik wilde niet dezelfde fout als mijn moeder begaan.

In eerste instantie had ik het gevoel de juiste keuze gemaakt te hebben. Want zo heb ik mijn familie daar beter leren kennen en mijn nichtje van 2 een klein beetje zien opgroeien.

Teug naar Nederland

Met het plannen om terug naar Nederland te emigreren stelde een vriend voor dat ik tijdelijk bij hem kon verblijven. En eenmaal terug in Nederland was ik ook weer gelijk aan het werk gegaan om vervolgens mijn oude opleiding van stuurman binnevaart te hervatten.

Maar…………..ik kreeg vervolgens te horen dat de vriend, waar ik verbleef, ging verhuizen naar een koophuis en dat ik niet met hem meekon.

Geen eigen huis

Nadat ik dat nieuws had gehoord heb ik alles op alles gezet om voor die tijd een eigen huis te vinden. Dat was allemaal tevergeefs doordat ik niet lang genoeg in Nederland woonde/werkte om in aanmerking te komen voor een huurhuis.

“Ik had de hoop toen ook echt verloren, toen ik mij realiseerde dat ik op straat terecht zou komen.”

Stichting Op Weg Naar Huis bood uitkomst voor Jake

Een aantal dagen daarvoor was ik in contact gekomen met Kennedy, via een vriend van mij. Kennedy kende ik al van toen ik een stuk jonger was. De jongen die altijd brommers en scooters voor je kon repareren. We hadden afgesproken om samen te ontmoeten.

Ik vertelde mijn situatie en daarna gaf hij mij een kaartje waar het nummer van Yolanda opstond. Die heb ik meteen gebeld.

Na het eerste gesprek had ik al het gevoel dat dit iemand was die mij kon helpen: niet alleen omdat het moest maar omdat zij het ook zelf wilde en leuk vond.

In een korte tijd na het intakegesprek met Yolanda had ik woonruimte.

Mvg,

Jake Baars.

Op Weg Naar Huis

OWNH zet zich in voor mensen die door onvoorziene omstandigheden dakloos zijn geworden. En dus tussen wal en schip geraken’ daar zij geen psychische of verslavingsproblemen hebben. In sommige gevallen hebben deze mensen zelfs gewoon een baan maar geen ‘dak!’. ‘Onzichtbare daklozen‘ noemen wij dit.

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws. Lees ook het verhaal van Lars.