Raad van Toezicht

Christianne Fok

Ik ben Christianne Fok en heb gewerkt als maatschappelijk werker en docent voor de opleiding Maatschappelijk Werk (heet nu Social work). Ik heb mij altijd betrokken gevoeld bij mensen die het zwaar hebben in het leven en even of langer hulp nodig hebben. Mensen, die geen vrienden of familie hebben die ze uit de brand kunnen helpen en waar de professionals om – ik weet niet welke regel – niet de hulp bieden. Wie doet het dan wel?

Mensen verdienen een extra kans en dat geeft ‘de Stichting op weg naar huis’ aan mensen die door samenloop van omstandigheden dakloos worden. We leven in een land waar veel regels zijn waar iedereen aan moet voldoen. Zonder huis is dit heel moeilijk. Door tijdelijk onderdak te verschaffen en een beetje steun krijgen de bewoners deze kans om de boel weer op de rails te krijgen. Het is kleinschalige voorziening met toegankelijke hulp en dat is in deze samenleving heel waardevol. Graag wil ik daar op bescheiden wijze in de Raad van toezicht een bijdrage aan leveren.

Yvonne Nesselaar

Ik ben Yvonne Nesselaar en werk al lange tijd in de zorg. Begonnen als administratie ondersteuner en patiëntenvoorlichter in het  ErasmusMC en sinds 1990 als ZZP-er voor verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente Rotterdam. Na het EMC heb ik 10 jaar  parttime voor een ontwikkelingsorganisatie gewerkt. In landen als Oeganda en Ghana werd ik me er nog nadrukkelijker van bewust hoe belangrijk een dak boven je hoofd , altijd voldoende eten en goede zorg zijn.  Bij mijn opdrachten gaat  mijn belangstelling altijd uit naar zorgcommunicatie, patiënteducatie, patiënttevredenheidsonderzoek en klachtenbemiddeling. Alles altijd vanuit de gedachte dat ik graag wil bijdragen aan een toegankelijkere en nog betere gezondheidszorg. Sinds 2018 werk ik voor Zorgvrijstaat Rotterdam West als coördinator van het project Natafelen en producent, redacteur en presentator van de podcast Radio Zorgvrijstaat. Naast mijn werk ben ik sinds 2011 ben ik lid van de Commissie van Toezicht van een tbs-kliniek en bemiddel daar in klachten en geef ik huiswerkbegeleiding  aan drie buurmeisjes.

Ik zet mijn werkervaring  graag in voor de Raad en Toezicht van de stichting Op Weg naar Huis. De manier waarop de stichting zich inzet voor mensen die om welke reden dan ook een nieuwe kans op wonen en inkomen nodig hebben spreekt mij aan.  Kleinschalige locaties met hulp waar nodig voor een beter leven, en de client centraal in een actieve rol, dat is het uitgangspunt. Meer  over het werk van Op Weg naar Huis lees je op deze site.

Johan Koeman

Mijn naam is Johan Koeman, en ben toegetreden als lid van de Raad van toezicht van deze mooie stichting. Zelf ben ik mijn heelleven werkzaam geweest bij de dak- en thuislozenzorg. In diverse steden heb ik de functie van directeur vervuld en bijgedragen aan de ontwikkeling van goede opvang voor mensen die door welke omstandigheden dan ook tijdelijk en/of langdurig dak – en/of thuisloos zijn geworden. Na mijn pensionering blijft mijn drang mij te blijven inzetten voor de doelgroep van de stichting. De kracht van kleine stichtingen ligt in de directie betrokkenheid bij de groep mensen om wie het gaat en op een zeer efficiënte wijze te werken.

Henk-Frits Verkerk

Mijn naam is Henk-Frits Verkerk en ik ben sinds 2001 ondernemer. Mijn bedrijf levert data management en fanmarketing diensten aan sportorganisaties in heel Europa. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en ben voordat ik mijn eigen bedrijf startte onder meer werkzaam geweest als ICT consultant. Ik woon in Scheveningen met mijn vrouw en twee tieners.

Ik probeer altijd naast mijn werk ook actief te zijn als vrijwilliger voor instellingen met een maatschappelijk nut. Zo ben ik actief geweest als schuldhulp maatje in Den Haag en ben ik lid van de Raad van Toezicht van De Haagse Scholen. Ik hoop met mijn achtergrond een bijdrage te kunnen leveren aan de professionalisering van de Stichting OWNH.