Rob

Verhaal van Rob

Stess is mijn verhaal, die van mij, Rob.

Rob is mijn naam en ik ben 39 jaar oud. Ik ben jaren door iemand afgeperst en verloor op een gegeven moment ook mijn baan en mijn relatie.

Ik raakte zeer depressief en heb van 1 op de andere dag mijn huis verlaten omdat ik mijn rekeningen niet meer kon betalen en geen geld meer kon opbrengen wat mijn afpersers eisten.

Stress door afpersing

Ik kon al maanden van de stress geen hap door mijn keel krijgen en was sterk vermagerd. Ook bracht de stress/druk met zich mee dat ik haren uit mijn hoofd trok totdat er kale plekken ontstonden. 

Ik heb mijn laatste bezittingen verkocht en heb een kamer gehuurd in een andere gemeente waar ik mezelf niet durfde in te schrijven omdat ik doodsbang was dat mijn afpersers mijn verblijfplaats zouden weten te achterhalen.

Hulp nodig

Ik durfde de straat niet op en ook durfde ik niemand over mijn situatie te vertellen. Ik had dringend hulp nodig maar wist niet bij wie ik kon aankloppen met mijn probleem.

Op een gegeven moment had ik ook geen geld meer om de kamerhuur te kunnen betalen en om te eten. Ik moest mijn kamer verlaten en sliep in een tuinhuisje en bij goed weer in een tentje en soms in een bouwkeet.

Uit de schulden

Een uitkering durfde ik niet aan te vragen want dan moest ik terug naar de gemeente waar ik zo veel problemen had. Toen heb ik een mail gestuurd naar ‘Op Weg Naar Huis‘ en ik kreeg dezelfde dag al een mail terug van Yolanda en Hannie. Die heb ik toen mijn hele verhaal gemaild en daarna zijn ze gelijk op mijn verblijfadres gekomen met een plan van aanpak. Minder stress.

Ik ga verder

Ik ben nu 1 maand verder en heb voor het eerst in mijn leven een uitkering en ik ben weer verzekerd. Nu is de volgende stap een eigen woonruimte.

De stappen hierna zijn kijken voor werk mogelijkheden en oplossing van schulden. ‘Op weg naar huis‘ heeft mij geleerd dat ieder mens telt en dat een ieder een tweede kans verdient.

Ook al kunnen dingen niet altijd 1,2,3 worden opgelost , met hulp van ‘Op weg naar huis’ worden ze bij mij 4,5,6 opgelost. Mijn leven heeft weer zin en ik zie in de verte het zonnetje weer schijnen.

Op Weg Naar Huis

Zodra ik weer een stap verder ben dan zal ik mijn verhaal hier ‘updaten’. Mocht u ook in de put zitten of hulp of een luisterend kunnen gebruiken aarzel dan niet om contact op te nemen met ‘Op weg naar huis‘.

Groetjes, Rob 

Op Weg Naar Huis

OWNH zet zich in voor mensen die door onvoorziene omstandigheden dakloos zijn geworden. En dus tussen wal en schip geraken’ daar zij geen psychische of verslavingsproblemen hebben. In sommige gevallen hebben deze mensen zelfs gewoon een baan maar geen ‘dak!’. ‘Onzichtbare daklozen‘ noemen wij dit.

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.