Carel

Dit is verhaal van Carel

In het zadel gestorven

Als er iemand de uitdrukking in het zadel gestorven waar kan maken dat is het onze Carel wel. Dat zegt Sjaak, beheerder van daklozenopvang in Capelle aan den IJssel en een goede vriend van Carel.

Sjaak, die daar ook een kamer heeft, praat best nog vaak over Carel (78 R.I.P.) . Op een afstandje gezien waren het net die twee oude mannen van de Muppetshow.

Onlangs is Carel gestorven om 10.30 uur in Capelle aan den IJssel en om 16.30 belt een andere bewoner op “Mag ik in zijn kamer?”.

Voorliefde voor de Filipijnen

Carel had een voorliefde voor de Filipijnen, met name de vrouwtjes dan en wel gesponsord via Western Union.  Dan had hij met de laptop een date met een van de dames en als het te intiem werd, dan ging hij snel naar zijn kamer. Ach Carel grote praatjes, nou ik kan die dames nog laten gillen om hun moeder. Maar avonds om 20.30 viel onze Casanova in slaap op de bank.

Eerst geëmigreerd naar Australië

Carel was in zijn jonge jaren geëmigreerd, naar Australië. Hij was daar samen met zijn vrouw een eigen bakkerij begonnen, terwijl hij eigenlijk timmerman was.

Maar in die tijd kon alles nog. Hij had een kei van een vrouw, die alles aanstuurde. In de bakkerij en dan met name ook haar man. Dat ging jaren goed, totdat zijn vrouw overleed en Carel zijn aansturing kwijt raakte.

Overlijden vrouw, aansturing kwijt en terugkeer naar Nederland

Hij verloor alles. De bakkerij en woning en kwam terug naar Nederland. Daar leerde hij een andere Nederlandse vrouw kennen en die zorgde dat Carel het laatste restje waardigheid en bezit verloor.

Datingsites voor Carel

Behalve de liefde voor vrouwen, hierna, had hij wel een ernstige allergie voor Nederlandse vrouwen. Die waren namelijk niet zo volgzaam. Internet werd zijn nieuwe beste vriend en dan vooral de datingsites.

Volgens Carel had hij zoveel nieuwe vriendinnen in de Filipijnen, dat het hoog noodzakelijk was om daar naar toe te reizen. Dat zijn populariteit voornamelijk kwam, omdat hij wekelijk en misschien wel dagelijks via Western Union geld overmaakte naar de dames, had daar zeker niks mee te maken. Als vrienden onder elkaar mag je best eens trakteren vond Carel.

Reis naar de Filipijnen

Halverwege maart 2020 vertrok hij naar de Filipijnen. Hij was net geland voordat een totale lockdown plaatsvond. Uiteindelijk kwam hij niet verder dan een dorp, wat enorm ophoog geklommen was uit de armoede. Er werd ook een nieuw gemeentehuis gebouwd.

En nog net niet tot onderkoning gekroond, totdat hij terug kwam eind juli 2020. Maar verder dan het ene dorp is hij niet geweest.

Zijn vriendenkring daarentegen was enorm uitgebreid. Terug in Nederland was onze Carel bijna dag en nacht bezig om alle vriendschappen via videocalls met de Filipijnen te onderhouden.

Carel werd onwel en reanimatie mocht niet baten

In zekere zin kan je wel benoemen dat hem dit teveel is geworden. Sjaak, ziijn goede vriend zoals al eerder genoemd, was op weg was naar de bakker en de supermarkt om voor zijn vriend een lekkere lunch te maken.

Carel

Too much love can kill you – Brian May

Carel werd hij onwel na het zien van waarschijnlijk een buitengewoon hoog acrobatisch seksueel getinte kunstje. Dat is het hart van arme Carel dit allemaal teveel is geworden.

Sjaak heeft hem uiteraard nog geprobeerd te reanimeren, maar Carel bleek in 2020 niet te redden. Ach, welke man droomt nou niet van zo’n afscheid van zijn leven c.q. dood.

Op Weg Naar Huis

OWNH zet zich in voor mensen die door onvoorziene omstandigheden dakloos zijn geworden. En dus tussen wal en schip geraken’ daar zij geen psychische of verslavingsproblemen hebben. In sommige gevallen hebben deze mensen zelfs gewoon een baan maar geen ‘dak!’. ‘Onzichtbare daklozen‘ noemen wij dit.

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws. Lees ook het verhaal van Jake.