Vertrouwenspersoon

Ik ben Ria Olsthoorn, 66 jaar heel lang samenwonend en nu 7 jaar getrouwd, 2 zonen, 2 kleinkinderen 5 jaar(een tweeling) en een nieuw hondje Rita.

Ik heb vanaf mijn 18e in de zorg en hulpverlening gewerkt, ouderen zorg, vooral dementerende en psychiatrische ouderen, daarna in de psychiatrie, verslavingszorg gewerkt en 17 jaar geleden een eigen stichting opgezet Pluspunt.

Pluspunt is een werkactivering centrum voor mensen die dak- en thuisloos waren of waren geweest, als snel kwamen daar ook mensen bij met een verre afstand tot de arbeidsmarkt en met diverse problematiek en bij kwamen bij Pluspunt om weer een daginvulling te hebben, ritme op te bouwen en sociale contacten op te doen.

Het leukste werk, omdat ik zelf de visie kon ontwikkelen, heerlijk. Pluspunt heeft nu 3 locaties.
Nu klaar met werken en doe vrijwilligerswerk bij de Zorgvrijstaat West in Rotterdam en nu ook bij Stichting op weg naar huis, erg leuk beide, Bij de Stichting ben ik vertrouwenspersoon geworden en ik help met de cliƫntenraad opzetten.

En regelmatig klopt de gemeente bij mij aan, omdat ze dan iemand hebben waar zij niets mee kunnen en ik vaak wel, dus dat pak ik dan ook op.

Ik ben een verbinder en een netwerker.

Rita is bereikbaar in haar rol als vertrouwenspersoon voor de stichting op telefoonnummer 06-42683632.